2022. január 1-jétől adómentes, a kifizető által biztosított – kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített e-bringát is lehet kizárólag magán célra szabályosan használni! Csak, hogy teljesen tisztában legyünk a fogalmakkal, nézzük meg, hogy hogyan definiálja a törvény a kerékpárt. Ebben a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) lesz a segítségünkre.

A KRESZ tehát kimondja, hogy a kerékpár olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el. 

Fontos tehát figyelnünk arra, hogy ezen adómentes juttatás csakis az emberi erővel hajtott kerékpárra vonatkozik, amit legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motor segít. Így egyéb járműre, mint például moped, vagy roller nem.

1. Ki kaphatja?

A törvény nem írja elő, hogy ezen juttatás kizárólag azon munkavállalónak adható, akit a kifizető munkaviszony keretei között foglalkoztat. Tehát munkaszerződéssel rendelkeznek. Nem köti letöltött időhöz sem.

Így adómentesen adható ezen juttatás :

  • munkavállalóknak
  • tagoknak,
  • vezető tisztségviselőknek és azok közeli hozzátartozójának is.
  • magánszemélyeknek, akik megbízásos jogviszonyban vannak a vállalkozással.
  • Nyugdíjas volt kollégának

Ez az egyetlen adómentes közlekedései eszköz, amivel a munkáltató megkönnyítheti a munkába járást is. Pluszban tesz a dolgozói egészség megőrzésére is lépéseket Környezetbarát, akár napi mozgásunkat is fedezheti, ha ezt választjuk.

2. Csak munkába járásra használhatom?

Abban az esetben, ha kizárólag munka céljára kapja és használhatja a munkavállaló a kerékpárt, úgy az már nem lesz adómentes. A kerékpárt a munkavállaló tulajdonába adjuk, az már nem számít adómentesen.

Figyeljünk azonban arra is, hogy kizárólag a céges kerékpár magáncélú használata minősül adómentesnek. Tehát bejárhatunk vele dolgozni, bevásárolni, ügyeket intézni elmehetünk szabadidőnkben túrázni. Bármikor és bárhová használhatjuk szabadon.

Íme a Törvényszabályozás

A személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében nem keletkezik bevétel valamely személy által a tevékenységében közreműködő magánszemély részére biztosított olyan dolog (eszköz, berendezés, jármű, munkaruházat stb.) használatára, szolgáltatás (világítás, fűtés stb.) igénybevételére tekintettel, amelynek használata, igénybevétele a munkavégzés, a tevékenység ellátásának hatókörében, a tevékenység ellátásának feltételeként történik. Még abban az esetben sem, ha a dolog, a szolgáltatás személyes szükséglet kielégítésére is alkalmas, és a tevékenység hatókörében történő hasznosítás, használat, igénybevétel mellett egyébként az igénybevétel során nem zárható ki a magáncélú hasznosítás, használat, igénybevétel. Kivéve, ha a törvény a hasznosítást, használatot, igénybevételt vagy annak lehetőségét adóztatható körülményként határozza meg.

3. Alakítsunk erre egy szabályzatot?

Igen. Nagy segítség lehet, ha kialakítunk erre is egy szabályzatot, melyben lefektetjük, hogy kinek engedélyezzük a használatot, milyen védő felszerelést kell használnia adott esetben például munkavállalónk kinek adhatja oda a kerékpárt.

Szervizelést kérdése is fontos.

A munkavállaló ugyan is csak kölcsönbe kapja a bringát a munkáltatótól.

Amennyiben a kifizető felveszi a kerékpárhasználatot a cafeteria keretében választható juttatások körébe, úgy akár cafeteria keretében is adható ezen juttatás.

4. Munkahely megtartó szerepe is lehet jelen helyzetben egy ilyen juttatásnak.

A munkavállaló nem a saját gépjárművével jár dolgozni, a magas üzemanyag árak miatt lehetőség van a spórolásra. Tudatosan védjük a környezetet. Nyithatunk első lépésként a bringázással az egészséges életmód felé. Nem utolsó sorban stressz oldó a kerékpározás.

5. Amire még ügyelni kell?

  • kresz szabályait mindig tartsuk be
  • számoljuk ki mennyi idő alatt érünk be a munkahelyünkre
  • tervezzük meg az otthonunk és a munkahely közötti útvonalat, figyelembe véve a kijelölt biciklis utakat
  • Inni való mindig legyen nálunk
  • ruházatunk legyen megfelelő, kényelmes